2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft de datum bekendgemaakt waarop het haar langverwachte Xbox 360 spel Halo 3 op de markt zal brengen. Vanaf 25 september kunnen Amerikaanse consumenten naar de winkel om hun exemplaar aan te schaffen. Wij kunnen pas de 26e naar de winkel, want dan komt het spel in Europa uit.

Voor Microsoft is Halo 3 één van de belangrijkste titels die dit jaar voor de Xbox 360 uitkomen. Het bedrijf hoopt dat het spel de verkoopcijfers van haar console kan opschroeven en de broodnodige concurrentie met Nintendo en Sony kan leveren.

Microsoft trekt naar eigen zeggen de lancering van Halo 3 iets naar voren, zodat er meer Xbox 360 eigenaren zijn rond de feestdagen. Rond het einde van het jaar worden er namelijk veel videospellen verkocht. Kijkend naar het verleden is Halo 3 ongeveer twee maanden door Microsoft naar voren getrokken. Halo: Combat Evolved kwam in november 2004 op de markt en zorgde ervoor dat Microsoft met de eerste Xbox voet aan de grond kreeg in de consolemarkt. In november 2004 volgde Halo 2. Deze titel bracht op de eerste verkoopdag 125 miljoen dollar op en gaf Xbox Live een enorme boost.

Microsoft verwacht dat Halo 3 eveneens een succes gaat worden. "De feestdagen van dit jaar worden kritiek voor ons en Sony, zeker op het gebied van consoles. Als ik naar Sony kijk dan zie ik dat ze niet echt een antwoord op Halo 3 hebben. Daarom denk ik dat Halo 3 ervoor zal zorgen dat er meer Xbox 360’s en Xbox Live abonnementen verkocht worden. Ik denk dat er bij onze nachtelijke launchevents veel mensen een console bij hun exemplaar van Halo 3 gaan aanschaffen", aldus Shane Kim, hoofd van Microsofts Game Studios.

Halo 3 zal in drie versies op de markt komen, te weten een Legendary Edition die 129,99 dollar gaat kosten, een Limited Edition van 69,99 dollar en de Standard Edition van 59,99 dollar