1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft gisteren laten weten dat het een overeenkomst heeft gesloten met het bedrijf Xandros. Onder de overeenkomst gaan beide bedrijven technieken delen, maar Microsoft laat ook haar aanklacht tegen Xandros vallen.

Microsoft kent iedereen wel, met Xandros is het echter een ander verhaal. Xandros is een bedrijf dat zich richt op het naar buiten brengen van Linuxdistributies. De overeenkomst gaat zich dus vooral richten op besturinggerelateerde ideologieën.

Een ander belangrijk aspect van de samenwerking zijn de programmeertalen die elkaar nog niet ondersteunen, te denken valt dan aan de ondersteuning van .net onder Linux. Door de samenwerking komen diverse zaken in de ijskast te staan, zoals de patentenzaak waarin Linux ruim tweehonderd patenten schendt. Tevens zal er een schikking plaats vinden tussen Microsoft en Xandros, aangezien Microsoft in eerste instantie Xandros aan wilde klagen wegens illegaal gebruik van applicaties.

Het is nog onduidelijk of er geld gemoeid is met de schikking tussen Microsoft en Xandros, ook de financiële details rond de samenwerking zijn niet bekendgemaakt.