1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Firefox 3, Alpha 5 heeft groen licht gekregen. De alpha heeft een aantal nieuwe features, waaronder bijvoorbeeld het ‘Places’ idee, een innovatieve manier om bladwijzers bij te houden.

In de nieuwe versie van Firefox is ‘Places’ een manier om bookmarks, geschiedenis en RSS Feeds beschikbaar te maken. Het systeem schijnt erg gemakkelijk te draaien. Ook maakt gebruik van het het opensource SQLite. In de nieuwe Firefox zullen developerfeatures al meegenomen zijn, deze zijn uiteraard makkelijk uit te schakelen. Deze developerfeatures zijn voor het eerst beschikbaar in Alpha 5.

Er zijn nog meer nieuwe dingen in Firefox 3 uiteraard, zo is er een auto-aanvullen optie beschikbaar geworden. Ook het overschakelen van Firefox 2 naar Firefox 3 moet geen probleem worden. Alles moet overgezet kunnen worden, aldus Mozilla. Maar er is nog meer, zo is er een nieuw crashsysteem toegevoegd in Firefox 3. Dit systeem draagt de naam ‘Breakpad’ en zal het versturen van crashrapporten gemakkelijker maken, evenals het uitlezen van crashes. Ook de ‘wachtwoord-onthouden’ functie is van programmeertaal veranderd. Eerst was dit C++, in Firefox 3 zal dit Javascript zijn.

De versie voor Mac OS X heeft ook updates mogen ontvangen, buiten het bovengenoemde heeft Firefox op dit besturingssysteem nu ook ondersteuning voor native controls en zogenoemde Growl notificaties. Growl is een manier om waarschuwingen te geven via pop-ups.