2min Devices

Flickr-gebruikers niet blij met videodienst

In tegenstelling tot de directie van Yahoo! is de gevestigde orde onder de Flickr-gebruikers helemaal niet blij met de nieuwe videodienst. Een heuse rel is er gaande in Flickr-land.

Flickr-gebruikers niet blij met videodienstHet begon allemaal toen Flickr eerder deze maand bekend maakte dat zij naast foto’s ook korte filmpjes via de site wil laten verspreiden. De functionaliteit, die alleen beschikbaar is voor Flickr Pro-leden, kent enige restricties. Zo mogen filmpjes niet langer zijn dan negentig seconden en mag de bestandsgrootte de 150 MB niet overschrijden.

Bijna dertigduizend gebruikers van de populaire foto site vinden dat Flickr een foto site moet blijven. Naar eigen zeggen omdat Flickr met haar video dienst te veel op MySpace gaat lijken. Zij hebben slechts enkele uren na de aankondiging een protestgroep in het leven geroepen waar zij hun statement duidelijk maken.

De Flickr-gebruikers zijn daarnaast bang dat deze toevoeging de website traag zal maken en een heel ander publiek zal aantrekken dan de amateurfotografen waar de site oorspronkelijk voor bedoeld is. Ze zijn bang dat Flickr hiermee een tweede YouTube wordt. Niet lang daarna is er door Flickr-lid Haeretik een petitie in het leven geroepen die tot dusver al door ruim 2900 personen is getekend. De Nederlandse beschrijving van de petitie luidt als volgt:

"Wij onder tekende leden van Flickr, vrij en pro, zijn akkoord dat video niet thuishoort op flickr. Andere sites op het weg accepteren reeds wel video’s, maar accepteren geen foto’s. We zijn allemaal lid geworden van Flickr om wille van de passie voor fotografie en fotografen, en we willen dat Flickr ook zo blijft.
Het is onze wens dat dit item en deze toepassing van Flickr verwijderd wordt."

Of de Yahoo!-directie gehoor gaat geven aan de petitie is maar de vraag. Zij zijn van mening dat de uitbreiding voor Flickr juist iets toevoegt. Enkele leden dreigden eveneens weg te gaan als de toevoeging niet ongedaan gemaakt zou worden.

Bron:News.com