De website Miivi.com die recentelijk gelanceerd werd, blijkt geen handige site te zijn waar je de laatste films gratis kan downloaden, maar een nepsite van MediaDefender, een anti-piraterij organisatie met klanten als de Motion Picture Association of America (MPAA) en filmstudios.

De nepsite werd ontmaskerd door de website ZeroPaid, nadat deze een tip had gekregen van de torrentsite The Pirate Bay. Door simpelweg de WHOIS gegevens van de website te bekijken, kwam ZeroPaid erachter dat de website geregistreerd is door het bedrijf MediaDefender, de organisatie van de filmindustrie die filmpiraterij bestrijdt.


De site beloofde snelle en gemakkelijke downloads van films, maar nergens werd gemeld dat de filmindustrie te maken had met de site. Nog opmerkelijker was dat de site een applicatie ter download aanbood, waarmee er nog sneller films gedownload konden worden. Het programmaatje deed echter wat anders, namelijk het scannen van de hardeschijf van de gebruiker. Volgens ZeroPaid is het uitlokken van illegaal downloaden van films tegen de policy van MediaDefender, waarin staat dat het bedrijf geen tactieken hanteert waarbij het de computers van gebruikers binnendringt.

Direct nadat het nieuws bekend werd, haalde MediaDefender de site weer offline en werden de WHOIS gegevens aangepast. CEO Randy Saaf van MediaDefender liet vandaag aan de website CrunchGear weten dat de site niet is wat mensen denken. Volgens Saaf was de site een intern project van MediaDefender en de MPAA en filmstudios zouden niets met de site te maken hebben. De website van het project had dan ook nooit openbaar gemaakt mogen worden.