Het gerucht over de prijsverlaging van de PlayStation 3 is gisteren de wereld uitgeholpen, maar met de gelijktijdige aankondiging van de 80GB versie is direct een nieuw gerucht ontstaan. Naar aanleiding van de door Sony verstrekte afbeelding van de verpakking suggereren sommigen nu dat Sony ook een rumblefunctie gaat implementeren in haar Sixaxis controller.

De geruchten zijn de wereld ingekomen vanwege een afbeelding van de Sixaxis controller op een foto van de verpakking van de 80GB versie van de PS3. Op de controller is tussen de twee analoge sticks een rode ronde knop te zien, een beetje in de trend van de ronde knop op de Xbox 360 controller. De rode knop doet echter sterker denken aan de rode rechthoekige led op de PS2 controller. Die led wordt op de PS2 controller gebruikt om aan te geven of de rumblefunctie is ingeschakeld.

Sommigen verwachten nu dat Sony de rumblefunctie ook naar de PS3 controller gaat brengen. Het zou dan om een geavanceerde versie gaan van de oude rumblefunctie. De nieuwe versie zou beter kunnen inspelen op de gebeurtenissen op het scherm, door bijvoorbeeld kort en hard te trillen, of juist lang en zacht te trillen.

Sony heeft de rumblefunctie nog niet officieel bevestigd, maar in maart van dit jaar liet Sony CEO Jack Tretton nog weten open te staan voor veranderingen aan de Sixaxis controller. Zijn uitspraken kwamen kort na de deal die Sony sloot met het bedrijf Immersion, dat veel patenten bezit op het gebied van force feedback en rumble. Volgens velen was de onenigheid tussen de twee bedrijven de reden dat de huidige Sixaxis controller geen rumblefunctie heeft. Microsoft sloot overigens al eerder een deal met Immersion en kon daardoor zonder problemen de rumblefunctie opnemen in haar Xbox 360 controller