2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Canadese game ontwikkelaar Silicon Knights klaagt ontwikkelaar Epic Games, bekend van Gears of War en Unreal Tournament, aan voor contractbreuk en fraude.

Silicon Knights claimt dat het veel inkomsten is misgelopen door de ernstige vertraging van de release van haar game, Too Human. De vertraging is veroorzaakt door het slecht functioneren van de gekochte Unreal Engine 3, een game engine en product van Epic Games. Bovendien zou Epic Games niet bereid of niet in staat zijn de problemen met de engine op te lossen, zo beweert Silicon.

De aanklacht gaat nog verder en beweert dat het nooit Epics bedoeling is geweest de Unreal Engine 3 als een volledig werkende engine te leveren. Volgens Silicon zou de engine gemaakt zijn om inkomsten te werven voor de sponsoring van Epics eigen game, Gears of War.

"Gears of War is zonder twijfel een leuke en succesvolle game, maar zoals we stellen in onze aanklacht, geloven we dat de game gebouwd is met het geld dat wij en andere developers betaald hebben voor de licentie van de engine", verklaarde Denis Dyack, stichter van Silicon Knights. "We hebben een jaar aangedrongen bij Epic, en geen enkele redelijke oplossing kwam uit de bus. We hopen dat uiteindelijk nog een redelijke overeenkomst kan gesloten worden met Epic Games, want onze hoofdtaak is games maken en niet in de rechtbank rondhangen", besloot Dyack.

Mark Rein van Epic Games noemt de aanklacht ongegrond en zegt dat Epic Games zich met hand en tand zal verdedigen in de rechtszaal.