min

Tags in dit artikel

, , ,

Dell is momenteel niet meer het enige bedrijf dat 13.3 inch notebooks aanbiedt. Sinds gisteren, woensdag 8 augustus, heeft Asus een nieuwe 13.3 inch notebook uitgebracht.

De Asus U3 is gebaseerd op het Intel Santa Rosaplatform. De LCD-cover heeft een piano-zwarte kleur, terwijl de rest van de laptop een aluminium buitenkant heeft. Als afwerking is de laptop ook bekleed met echt leer.
De U3 kan een Core 2 Duo processor bevatten tot en met de T7500, kan verder voorzien worden van Intel Turbo Memory en kan een maximale hoeveelheid van 2.5 GB aan DDR2-geheugen bevatten. Een nVidia GeForce 8400M G videokaart van 128 MB verzorgt het beeld, en een 160 GB grote harde schijf zorgt voor een opslagmogelijkheid. Het enige wat deze laptop niet heeft is een optische drive, gebruikers zullen een externe lezer aan moeten sluiten wanneer zij CD’s of DVD’s willen kunnen gebruiken.
Hiernaast is de notebook voorzien van een 4965AGN draadloze netwerkadapter van Intel, beschikt hij over Bluetooth 2.0+EDR, GPS en een ingebouwd 3G-module om gebruik te kunnen maken van mobiel breedbandinternet. Wat betreft aansluitmogelijkheden heeft de U3 ook een HDMI-poort en een eSATA-aansluiting.

Een prijs voor dit apparaat is nog niet bekend, maar men denkt dat deze rond de 2000 dollar zal komen te liggen.