Nokia Siemens Networks heeft besloten lid te worden van het Linux Foundation project, zo hoopt het bedrijf te kunnen helpen met het project van Linux Foundation, genaamd ‘Carrier Grade Linux’.

Na samenvoeging van Open Source Development Labs en de Free Standards Group is er één nieuwe organisatie ontstaan genaamd Linux Foundation. Deze organisatie zet zich in om het aantal linux-gebruikers te verhogen. Carrier Grade Linux is een project om een linuxdistributie te ontwikkelen voor zware telecomapparatuur. Nokia Siemens Networks hoopt met de ontwikkeling hiervan te kunnen helpen.

"Linux is een erg geschikte keuze geworden voor makers van telecomapparatuur die zoeken naar een besturingssysteem waarin ze makkelijk en kosten-efficient verschillende diensten in kunnen bouwen", aldus Jim Zemlim, directeur van de Linux Foundation. Het gebruik van Linux in de telecombranche zorgt tevens voor een groei in het aantal Linuxgebruikers, zo denkt Zemlim.

Nokia Siemens Networks richt zich specifiek op het ontwikkelen van de User Plane en Control Plane Network Elements, maar ook op het gebruik van Linux in embedded applicaties.