2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Vanaf heden hebben alle Nintendo Wii consoles de mogelijkheid om DVD-films af te spelen. Deze Wii’s moeten wel voorzien zijn van de mod-chip.

Elke Nintendo Wii is voorzien van een DVD-drive, dit aangezien elk spel van de desbetreffende console gebrand is op een DVD. Vreemd genoeg speelt de Wii echter geen films af die zich op een DVD bevinden. Na een tijdje is nu dan wel een manier ontwikkeld waardoor het wel mogelijk wordt om films te kijken op de console.
Volgens Maxconsole moet men de applicatie branden met CloneCD en deze vervolgens afspelen in een gemodificeerde Wii om de DVD-software te laten werken. De console zal deze applicatie vervolgens herkennen als een GameCube-spel en zal hierna een menu tonen dat gebruikers de mogelijkheid geeft om over te schakelen naar een DVD.
Een officiële afstandsbediening voor de Wii is er op het moment nog niet, maar de software zorgt er wel voor dat de Wii remote gebruikt kan worden voor de belangrijkste functies.
Nintendo heeft waarschijnlijk gekozen om het afspelen van DVD’s standaard uit te schakelen omdat men anders licenties aan zou moeten schaffen om dit mogelijk te maken. Hierdoor zouden de productiekosten alleen maar hoger worden.

Op dit moment is het afspelen van DVD-films dus enkel mogelijk op gemodificeerde spelcomputers, maar Nintendo heeft al aangekondigd dat zij over niet al te lange tijd software zal uitbrengen die ervoor zal zorgen dat ook op een niet-gemodificeerde Wii films gekeken kunnen worden.
Wanneer de software van Nintendo uitkomt is nog niet exact bekend, wel heeft Nintendo al laten weten dat dit waarschijnlijk in de tweede helft van 2007plaats zal vinden.