2min Devices

Dvd- en Blu-rayfilms kijken op Wii U niet mogelijk

Nintendo’s CEO, Satoru Iwate, heeft aan investeerders laten weten dat het niet mogelijk zal zijn om dvd- of Blu-ray-discs af te spelen op de Wii U. Een film- of muziek-dvd kijken zit er dus niet in op de Wii U. De voordelen van deze functionaliteit zouden niet opwegen tegen de extra kosten die Nintendo hiervoor moet maken.

Dvd- en Blu-rayfilms kijken op Wii U niet mogelijkNintendo is van mening dat de meeste consumenten allang een apparaat in huis hebben waarop de films bekeken kunnen worden en het daarom geen noodzaak is dat de Wii U in staat is om dvd’s en Blu-rays af te spelen. Daarnaast moet Nintendo als het deze functionaliteit wel aanbiedt, licentiekosten betalen voor het gebruik van deze technologie.

Het is niet de eerste keer dat Nintendo voor deze weg kiest, de eerste Wii was ook niet in staat om normale dvd’s af te spelen. Dit duurde echter niet heel erg lang, toen de Wii eenmaal gehackt was en er ROM’s op internet verschenen, verscheen ook de mogelijkheid om normale films af te spelen op de Wii.

Nintendo lijkt nu voor eenzelfde methode te kiezen. Het heeft de keuze gemaakt om gebruik te maken van een Blu-ray-achtige lezer in de Wii U, alleen om de licentiekosten te omzeilen gebruikt het een eigen discformaat. De nieuwe schijfjes die Nintendo gaat gebruiken hebben ook gewoon een diameter van 12 cm en kunnen maximaal 25GB aan data kwijt.