Digitale tv opnemen met Playstation 3

Bij een persbijeenkomst op de Games Convention in Leipzig heeft Sony gisteren een tv-tuner aangekondigd – ‘PlayTV for PS3’ – die de PlayStation 3 kan veranderen in een digitale videorecoder. Zo kun je dus digitale tv-uitzendingen opnemen en vervolgens weer afspelen op je PlayStation 3.

Digitale tv opnemen met Playstation 3De PlayTV zal net zoals andere digitale tuners uitrusten van een elektronische programmagids (EPG), hiermee kun je zien welke programma’s wanneer en hoe laat komen. Het handige is dat je naar het ene programma kan kijken en op een ander kanaal het programma kan opnemen, zodat je niet meer hoeft te kiezen welk programma je wilt kijken.
Als je een programma hebt opgenomen kun je deze streamen, met behulp van een draadloze internet verbinding, naar een PSP. Ook kun je het opgenomen video-fragment versturen via een usb-kabel.

Met PlayTV kunnen de gebruikers toegang krijgen tot gratis kanalen, die je kunt ontvangen door de tuner aan te sluiten via dvb-t.

Ergens in het begin van 2008 zal de PlayTV beschikbaar zijn in Frankrijk, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. De andere Europese landen en de rest van de wereld zullen dan later volgen. Over de prijs valt nog niets te zeggen.

Bron:BBC News