2min

Sony heeft de PlayStation Vita TV aangekondigd, een combinatie tussen een spelcomputer en een set-top box die aangesloten kan worden op je televisie. Het gaat om een kastje van 6 bij 10 cm dat in staat is om PlayStation Vita-, PSP- en PlayStation 1-spellen af te spelen. Daarnaast is het mogelijk om verschillende entertainmentservices te gebruiken en kan het apparaatje aangesloten worden op je PlayStation 4.

De PlayStation Vita TV zal in eerste instantie in Japan worden gelanceerd voor een bedrag van ongeveer 75 euro. Er wordt ook een uitgebreide versie van het apparaatje op de markt gebracht voor rond de 110 euro waar een DualShock 3-controller en een 8GB memorykaart bij zit.

De PlayStation Vita TV moet voor extra mogelijkheden gaan zorgen, wanneer je ook andere PlayStation-apparaten hebt, maar zal ook op zichzelf te gebruiken zijn. Standaard zal het apparaatje toegang verlenen tot videostream-services, en gebruik kunnen maken van apps die ook beschikbaar zijn voor PlayStation Vita.

In combinatie met de PlayStation 4 zal Vita TV het mogelijk maken om PlayStation 4-spellen te spelen op televisies waar de PlayStation 4 niet op is aangesloten. Via het internet wordt het spel dan gestreamd naar de Vita TV. Ook is het mogelijk om ad-hoc multiplayer-games te spelen tegen een andere speler met een PlayStation Vita. Overigens zullen niet alle spellen ondersteund worden, omdat de DualShock 3-controller niet aanrakingsgevoelig is, zoals dat bij de achterkant van de PlayStation Vita wel het geval is. Dit is bij sommige spellen echter wel nodig om goed te kunnen functioneren.

Met de PlayStation Vita TV lijkt Sony in het westen de concurrentie aan te willen gaan met Apple TV. De set-top box van Sony biedt mogelijkheid voor het spelen van games. Apple heeft inmiddels aangegeven de software van Apple TV te gaan verbeteren, maar naar verwachting zal hierbij weinig aandacht worden besteed aan het spelen van spellen. Als Sony het aanbod van Apple kan evenaren, zal het Apple een serieuze nieuwe concurrent krijgen op deze markt.