Bij een onderzoek waarin onderzocht is hoe vaak en hoe lang de Nederlandse online banken offline zijn, viel de Postbank het meest op in negatieve zin.

Uptrends.com heeft dertig dagen lang, om de vijf minuten, gekeken of een website van een Nederlandse Bank offline was. De Postbank komt daarbij als verliezer uit de bus. De website van de bank was 259 minuten offline in de meetperiode.

De bank is overigens niet de grootste verliezer, Garantiebank Internetbankieren was 864 minuten offline. Dat is maarliefst 14,4 uur. De Garantiebank laat overigens weten dat het de site wegens een upgrade tijdelijk offline moest halen en haar klanten daarover geïnformeerd heeft. Het internetbankieren van de Postbank was overigens nog langer offline dan de website van de Postbank zelf. Het internetbankieren was in totaal 562 minuten offline, dat is meer dan negen uur.

Andere banken, zoals de SNS bank, ABM AMRO, Fortis en de Rabobank waren doorlopend bereikbaar. Het onderzoek heeft echter maar een maand gemeten. Over de gemiddelde situatie is dus niet veel te zeggen.