1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google is aan het experimenteren met video-advertenties tussen de zoekresultaten. Het gaat bij dit experiment alleen om de gesponsorde zoekresultaten. Of deze vorm van advertenties ook bij overige zoekresultaten zal worden gebruikt is nog niet duidelijk.

Het nieuws is afkomstig van Google’s business product manager for Ads Quality, Nicolas Fox. Hij heeft dat met de CitiGroup’s Technology Summit in New York bekend gemaakt. Nicolas meldt ook "We willen de gebruiker zo goed mogelijk van informatie voorzien. In veel gevallen kan dat via een tekstadvertentie. In veel gevallen ook niet. Dan kan het beter via een afbeelding of video, of nog iets anders. Er is echter een risico. We willen niet dat de gebruiker verblind raakt voor andere advertenties, doordat we hem confronteren met opzichtige, flitsende beelden."

Met de video-advertenties hoopt Google meer hits te krijgen aangezien video-advertenties duidelijker zijn dan tekstadvertenties. Of dit ook echt het geval is moet blijken uit dit experiment. Google gaat echter wel zeer voorzichtig te werk aangezien ze niet willen dat gebruikers overstappen naar andere zoekmachines in verband met deze advertenties.