1 min

Tags in dit artikel

, ,

YouTube gaat tegenwoordig op een nieuwe manier adverteren op de site. Dit zal gedaan worden door middel van ‘in-video’ advertenties. Dit moet ook wel aangezien Google 1650 miljoen dollar heeft betaald voor YouTube en op deze manier probeert geld binnen te halen.

De ‘in-video’ advertentie houdt in dat een semi-transparante balk de onderste 20 procent van een video bedekt met reclame. Deze zal vijftien seconde in beeld blijven staan. In die tijd zal de video die je kijkt stilgezet worden. Het is echter wel mogelijk voor gebruikers om de reclame weg te klikken, meteen daarna zal het filmpje weer doorgaan

De ‘in-video’ advertentie zal worden gekoppeld aan de zoekopdracht en de context van het filmpje. Dit gebeurt nu ook met Google’s Adsense, zo krijg je een advertentie te zien in dezelfde categorie als van het filmpje dat je kijkt.

In juni en juli zijn de ‘in-video’ advertenties getest op 200 video’s. Uit deze test is gebleken dat driekwart van de kijkers de hele vijftien seconde van de advertentie bekijkt. Tevens klikken er meer mensen op de advertenties dan bij vergelijkbare webadvertenties, aldus The Wall Street Journal.