Japanse vliegmaatschappijen verbannen spelconsoles

Compacte gameconsoles zoals de Nintendo DS en de Playstation Portable van Sony zijn veel te zien in Japan. Men zal ze echter niet meer tegenkomen in vliegtuigen van Japanse luchtvaartmaatschappijen. Het gebruik ervan is in het vliegtuig voortaan verboden

Japanse vliegmaatschappijen verbannen spelconsolesMen schendt nu de wet wanneer men aan boord van een vliegtuig gebruik maakt van een een apparaat dat draadloze verbindingen kan maken. Draadloze verbindingen zijn tegenwoordig niet alleen terug te vinden in draagbare spelcomputers, maar ook in bijvoorbeeld draadloze muizen.

Het ministerie van land, infrastructuur en transport van Japan concludeert dat draagbare spelapparatuur elektromagnetische golven uitzendt die mogelijk systemen in het vliegtuig kan beïnvloeden. Passagiers mogen wel gebruik maken apparatuur zonder draadloze connectiviteit, zoals de Game Boy Advance.

Men weet niet wat het nieuwe standpunt van de regering is qua laptops. Vrijwel alle laptops hebben een vorm van Wi-Fi functionaliteit ingebouwd. Amerikaanse vliegmaatschappijen vragen tegenwoordig al om alle draadloze functies van laptops en telefoons uit te zetten voor de vlucht.

De Nintendo DS kent geen manier om de draadloze activiteit te stoppen. De PlayStation Portable heeft deze mogelijkheid wel. Wanneer laptops toegestaan worden mits de draadloze functies uitgeschakeld zijn, moet de PSP ook toegestaan worden. Echter is het waarschijnlijk dat voor de PSP geen uitzondering wordt gemaakt.

Bron:DailyTech