De directeur van Microsoft, Steve Ballmer, heeft Google’s zakenmodel aangevallen. Hij claimt dat het lezen van de e-mail van klanten niet werkt. Ballmer erkent wél dat geld verdienen via e-maildiensten een lastige zaak blijkt te zijn.

Deze uitspraken deed Ballmer tijdens een presentatie in Engeland. "Onze Windows Live Hotmail dienst brengt niet veel geld op, dus hebben we een portaal eromheen gecreëerd. Het verkeer dat daardoor ontstaat is zeer waardevol, maar niet zo makkelijk in centen om te zetten," aldus Ballmer.

Vervolgens begon hij met de aanval op Google. De directeur van Microsoft verklaarde dat gerichte advertenties tonen, gebaseerd op de inhoud van e-mails, niet werkt. "Google ondervond ook dat het lastig was om geld te verdienen in deze markt, ook al leest Google je mail en wij niet. De theorie was dat men wist waarvoor te adverteren, als men je mail las. Het concept heeft echter niet zo goed gewerkt zoals het origineel gepresenteerd werd." Ballmer geeft toe dat adverteren een steeds prominentere rol zal gaan spelen in de toekomst. "De gemiddelde consument betaalt niet graag voor dingen."

Google heeft nog niet gereageerd op de uitlatingen.