Steve Ballmer, topman bij Microsoft, heeft toegezegd dat Microsoft de achterstand, op adverteer- en zoekgebied, op concurrent Google kleiner wil maken.

Ballmer heeft deze uitspraken gedaan op de MIX08-conferentie in Las Vegas, eind vorige week. Balmer probeerde hiermee het bod van 41,2 miljard dollar op Yahoo te rechtvaardigen. Door deze geplande overname hoopt Microsoft sneller de inhaalslag op Google te kunnen maken.

"Al kost het me de laatste adem bij Microsoft, we gaan onze achterstand verkleinen door ons marktaandeel te vergroten", aldus Ballmer tijdens een vragensessie met Guy Kawasaki, welke ooit eens één van de eerste werknemers bij Apple was.

"Als het op online aankomt, dan is het Google, Google en nog eens Google, maar we doen nog steeds mee, al lopen we een stukje achter", aldus Ballmer.

Mocht de deal doorgaan, dan zullen afdelingen die gelijk aan elkaar zijn samengevoegd worden. "We kunnen niet twee dezelfde afdelingen hebben, dat zou niet logisch zijn".

Tijdens het vraaggesprek kwam onder ander nog naar voren de kritiek die momenteel heerst ten opzichte van Windows Vista. Tevens wist Ballmer het publiek nog te vermaken met subtiele grappen richting Apple.

Tevens kwam Ballmer met een tweede versie van z’n beroemde dansje, welke hier op Youtube te zien is. Het origineel is van enkele jaren geleden, welke hem in bepaalde kringen de naam "Monkey Boy" heeft gegeven.