min

Tags in dit artikel

, , ,

Manhunt 2 is opnieuw afgekeurd door de Britse filmkeuring BBFC. Nadat de omstreden videogame al eerder werd afgewezen vanwege haar sadistische kenmerken komt de herziene versie van Manhunt 2 ook dit keer niet door de Britse keuring heen.

Volgens David Cooke, directeur van BBFC, zijn er wel merkbare aanpassingen gedaan ten opzichte van de eerste versie, maar het spel zou nog steeds te veel sadistische kenmerken bevatten. Daarnaast heeft Rockstar vele suggesties van de BBFC om het spel verder aan te passen genegeerd. Hierdoor mag Manhunt 2 voorlopig nog steeds niet verkocht worden in Groot-Brittannië.

Uitgever Rockstar heeft inmiddels gereageerd op de uitspraak van de BBFC. Via een woordvoerder liet Rockstar weten in beroep te zullen gaan tegen de uitspraak. Rockstar liet daarnaast weten dat de suggesties van de BBFC om Manhunt 2 nog verder aan te passen onaanvaardbaar waren. Ook is het volgens Rockstar zo dat als volwassenen van de BBFC vrij zijn in hun keuze om een horror film te bekijken dit ook zou moeten kunnen bij videogames.

Opmerkelijk is dat in Amerika de herziene versie van Manhunt 2 wél goed is gekeurd. Het spel zal dan ook eind deze maand verkrijgbaar zijn in de Amerikaanse winkels. Ook hier in Nederland mag Manhunt 2 straks gewoon verkocht worden, wanneer het spel hier verschijnt is echter nog onbekend.