2min

Tags in dit artikel

, , ,

Woensdag 10 oktober lanceert het bedrijf Valve The Orange Box, een set van vijf op Half-Life 2 gebaseerde games voor de prijs van één. Er is al eerder een aankondiging gedaan van deze box, maar nu is het dan eindelijk zo ver.

Zie hieronder een overzicht van de games die erin zitten:

  • Half-Life 2
  • Half-Life 2: Episode One
  • Half-Life 2: Episode Two
  • Portal
  • Team Fortress 2

Als vervolg op de reeds bestaande games Half-Life 2 en Half-Life 2: Episode One, komt Half-Life 2: Episode Two. Om het geheel compleet te maken, levert Valve eerder genoemde games ook gewoon mee. Daarnaast vinden we in de box twee totaal andere games, Team Fortress 2 en Portal.

Team Fortress 2 is een multiplayer only shooter, hierbij zijn twee kampen geplaatst waarin een vlag is terug te vinden. Het is dus simpel gezegd een spelletje vlaggenroof. Als speler heb je hierbij de keuze uit verschillende spelersklassen zoals pyro (pyromaan), soldier, spy, scout, en ga zo maar door. De game is in een cartoonesk jasje gestoken wat een leuk effect tot gevolg heeft.

Portal is daarentegen een wat avontuurlijker spel waarbij je in een lab zelf verschillende doorgangen moet zien te maken. Het wapen dat gebruikt wordt is een zogenaamde "handheld portal device" waarmee je een teleport kan maken van plaats A naar B. Dit houdt overigens niet in dat je zo van het begin naar het eind kan komen met een schot. Hier komen hindernissen bij kijken en sentry guns die je op puzzelachtige wijze dient uit te schakelen.

Kortom veel pret voor weinig geld, de games zijn op 10 oktober alleen nog maar verkrijgbaar via het online distributie systeem Steam waarbij je de games ook los kunt kopen. Op 18 oktober zal de retail versie beschikbaar worden gesteld waarbij je alleen alle vijf de games kunt kopen in de zogenaamde The Orange Box. Overigens kun je games die je al bezit via Steam cadeau geven aan iemand naar keuze.