‘Zoom wil strijd met Slack aangaan door message-upgrade’

‘Zoom wil strijd met Slack aangaan door message-upgrade’

Videoconferencing-app Zoom zou volgens The Information druk bezig zijn met een upgrade op het gebied van messaging. Het kan zo meer gaan concurreren met Slack.

Zoom beschikt al wel over een chatfunctie, maar de focus ligt op het videogedeelte. The Information meent nu dat Zoom op de achtergrond een aanzienlijk aantal developers heeft aangenomen, gericht op het upgraden van de messagefunctie van de app. Een app als Slack die dat onderdeel juist als focus heeft, zou er daardoor een concurrent bij krijgen. Bronnen betrokken bij het project geven wel aan dat het nog maanden zal duren voordat de functie daadwerkelijk verschijnt.

Op het gebied van videoconferencing wist de app een gigantisch marktaandeel te pakken. In vergelijking met completere apps als Microsoft Teams en Slack liet het echter nog wat liggen op chatgebied. Zoom werd eerder geïntegreerd in Slack, waardoor de functionaliteiten waar beide apps de focus op legden werden gecombineerd.

Vanwege het massale thuiswerken door de coronacrisis zag Zoom de gebruikersaantallen door het plafond stijgen, waardoor ook het aantal betalende klanten aanzienlijk steeg. In het tweede kwartaal van dit jaar meende Zoom op zo’n 370.000 betalende klanten te zitten, wat een stijging van ruim 400 procent ten opzichte van een jaar eerder betekent.