Cisco neemt de Israëlische startup Portshift over. Met de overname wil de techgigant nog meer security-oplossingen en -toepassingen bieden voor het beheer van containeromgevingen en meer specifiek het orkestratieplatform Kubernetes.

Kubernetes is tegenwoordig niet meer weg te denken voor moderne applicatie-omgevingen. Vandaar dat ook Cisco zich steeds meer op dit terrein profileert. Met de nu aangekondigde overname van Portshift wil de techgigant nu zijn mogelijkheden op het gebied van het beheer en vooral de security van containeromgevingen -en natuurlijk ook het orkestratieplatform Kubernetes- verder uitbreiden.

Securityproblemen rondom containers ontstaan vooral door misconfiguraties, hoe applicaties in de gaten worden gehouden, het gebruik van open-source libraries door ontwikkelaars en hoe ontwikkelaars compliance-regelgeving implementeren. Andere veiligheidsproblemen ontstaan vaak door het gebruik van onveilige container images, problemen in de interactie tussen containers onderling, containers die zijn geïnfecteerd met ‘rogue’-processen en containers die niet goed zijn geïsoleerd van hun hosts.

Meer securitytooling voor containers

PortShift levert een compleet platform in handen dat deze problemen moet aanpakken. Hierdoor wordt -naar eigen zeggen van Cisco- het gebruik van Kubernetes, containers en service meshes voor cloud-native applicaties nog veiliger. Het platform beschermt de hele lifecycle van cloud-native applicaties.

Platformfunctionaliteit

Concreet biedt het platform diverse tooling voor meer inzicht in het configureren van containers, het vinden en beheren van kwetsbaarheden, configuratiebeheer, segmentatie, encryptie, compliance en het automatiseren van deze taken.

De overname, waarvoor geen verdere details bekend zijn, moet in de eerste helft van Cisco’s fiscale jaar 2021 zijn beslag krijgen.

Tip: Cisco heeft tijd nodig om Intent Based Networking succesvol te maken