1 min

Tags in dit artikel

,

Abonnees van KPN dochters Xs4all, HetNet en Planet zijn verbaasd over het prijsverschil tussen hun en andere KPN dochter Telfort. Vorige week startte Telfort namelijk met het aanbieden van breedbandinternet en internet bellen.

Voor nog geen twintig euro in de maand is het mogelijk om bij Telfort breedbandinternet te nemen met een snelheid van 20mb. KPN vergelijk Telfort met Transavia. Transavia is namelijk een dochterbedrijf van KLM die vluchten veel goedkoper verkoopt dan KLM zelf. Waar bij Telfort slechts twintig euro betaalt dient te worden, is dat bij de andere KPN dochters 60 tot 70 euro per maand. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van precies dezelfde verbinding.

Er zitten wel wat addertjes onder het gras. Zo biedt Telfort geen antivirus en antispam filter en krijgen gebruikers ook geen eigen homepage. Ook moet er 30 cent per minuut betaalt worden voor de helpdesk. De klanten van de andere KPN dochters reageren verbaasd: "De verschillen zijn nog nooit zo groot geweest tussen de kwaliteitsprovider van KPN en een budgetprovider van KPN. Dan mag XS4ALL wel veel extra hebben zoals grote mailboxen en gratis virus en spam filters maar de prijsverschillen zijn nu echt buiten proporties geworden."

Of de concurrentie tussen de dochterbedrijven ook zal zorgen voor vernieuwde tarieven is niet duidelijk.