Telindus biedt met de cloudgebaseerde dienst Telindus Cloud Insight as a Service klanten de mogelijkheid inzicht te krijgen in hun cloudconsumptie. Deze dienst wordt mogelijk gemaakt met behulp van Xi Beam van Nutanix.

Met Xi Beam krijgen klanten van Telindus nu uitgebreid inzicht in de patronen van hun cloudconsumptie. Hierdoor kunnen zij zowel hun compliance beter optimaliseren en ook hun kosten zo efficiënt mogelijk houden. Dit op basis van machine learning-functionaliteit die het Xi Beam-platform van Nutanix levert.

De Telindus-dienst Cloud Insight as a Service maakt het daarnaast mogelijk om op basis van deze inzichten eenvoudig beveiligingskwetsbaarheden op te lossen en de omvang van cloudbronnen te bepalen. Verder kunnen klanten zo ook geautomatiseerd policies creëren om continu hoge compliance-niveaus en efficiëntie te monitoren en te behouden.

Speciaal voor AWS en Microsoft Azure public clouds

De dienst richt zich speciaal op de clouddiensten die klanten afnemen bij de public cloudomgevingen van AWS en Microsoft Azure. Hiertoe hebben zij via de SaaS-oplossing van Telindus read-access. Ook kunnen zij met de oplossing deze clouddiensten scannen, analyseren en interpreteren.

De Xi Beam-oplossing van Nutanix stelt Telindus ook in staat om zijn klanten de garantie te beiden dat hun cloudomgevingen bij de genoemde hyperscalers voor ten minste 90 procent voldoen aan de security- en governance-vereisten en daarbij 95 procent kostenefficiënt is.

De dienst van Telindus heeft een maandelijks ‘all-you-can-use’-abonnementsmodel.