1 min

Tags in dit artikel

,

Manhunt 2, dat uit het Verenigd Koninkrijk geweerd wordt omdat het British Board of Classification (BBFC) de game weigert te raten, zou alsnog kunnen verkocht worden in het land. Dat is mogelijk door een maas in de wet die uitgevers verplicht hun producten te laten voorzien van een rating.

De wet, beter bekend als de Video Recordings Act, die als basis gebruikt wordt om de game te weren, slaat namelijk enkel op fysieke goederen. Hierdoor zou Take Two de game alsnog per download kunnen verkopen, zegt advocaat Phil Carnell. Dat het lek bestaat is niet zo vreemd, want de Video Recordings Act dateert al uit 1984, toen online verkoop nog niet eens bestond. Het BBFC heeft intussen het bestaan van het lek erkend via een woordvoerder.

Toch heerst nog de grootste onduidelijkheid. Zo weet men niet of Take Two effectief van plan is om de game online te verkopen, en hoe het verder zit met de Europese release van het spel. In de Verenigde Staten verschijnt de game rond de Halloweenperiode, maar door het voortdurend tegenwerken van de BBFC blijft een Europese release onzeker.