1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens Robbie Bach, de president van de entertainment afdeling van Microsoft, heeft de X360 nog een lang leven en zal de console nog een tijdje op de markt blijven. Toen er werd gevraagd wat hun plannen zijn voor de volgende Xbox werd er gereageerd met: "We denken nog niet eens aan de volgende generatie."

Bach zegt in een interview: "Ik denk dat we echt een lang leven voor ons hebben. We hebben deze generatie een console die niet meer door hardware is gelimiteerd. We geven een High-Definition ervaring, we hebben opslag en we hebben hogesnelheids-connectiviteit." Hij vervolgt: "We zien een zeer lange toekomst voor ons als we over ons platform denken en we denken op dit punt nog niet eens aan de volgende generatie."

Verder heeft hij nog te melden dat een console dat alleen maar mooier beeld heeft en sneller is, niet een veel betere ervaring te bieden heeft dan de huidige X360. Overigens maakt hij nog een opmerking dat de lange levensduur niet alleen geldt voor de X360, maar dat de PS3 en de Wii ook een langer leven zullen hebben dan gemiddeld. Dit laatste zal vast met uitzondering van de PS2 zijn, die nu nog steeds goed verkoopt.

De eerste Xbox kwam in 2001 uit en de opvolger, de X360, in 2005. Dit is nagenoeg vier jaar, maar analisten verwachten geen nieuwe console op de markt eerder dan het 2011.