1 min

Tags in dit artikel

, ,

Salesforce en IBM gaan samenwerken om de gezondheids- en vaccinatiestatus van werknemers, werkplekken en publieke omgevingen veiliger te maken. Concreet wordt hiervoor de IBM Digital Health Pass in het Work.com-portfolio geïntegreerd.

Nu de eerste COVID-19-vaccinaties wereldwijd worden uitgerold, willen Salesforce en IBM het bedrijven makkelijker maken de gezondheids- en vaccinatiestatus van hun medewerkers in de gaten te houden. Dit om de terugkeer naar de kantooromgeving te vergemakkelijken.

Integratie in Work.com

Concreet wordt hier voor de Digital Health Pass-applicatie van IBM gekoppeld aan de Work.com-omgeving van Salesforce. De Digital Health Pass-applicatie gebruikt blockchain-technologie om privacy te beschermen en de gezondheidsstatus op een mobiele telefoon op te slaan, te beheren en te delen. Hiermee wordt de applicatie eigenlijk een soort gezondheidspaspoort voor publieke omgevingen als vliegvelden, stadions en pretparken. Werkgevers kunnen door de integratie met Work.com nu aanpassen om ook als gezondheidscheck op de werkvloer te dienen.

Meerdere oplossingen

Met de applicatie kunnen werknemers straks, voor een veilige terugkeer naar het werk, hun vaccinatiestatus, testresultaten en temperatuurcontroles opslaan en beheren in een mobiele wallet. Zonder dat hun persoonlijke data hierbij zichtbaar wordt.

Binnen Work.com zorgt de integratie ervoor dat de IBM Digital Health Pass wordt toegevoegd aan de bestaande oplossingen voor COVID-19-test- en vaccinatietracking.