Amazon breidt zijn diverse pallet aan muziekdiensten uit met de aankoop van podcast startup Wondery gekocht. Hiermee krijgt het toegang tot maar liefst 20 miljoen maandelijkse luisteraars en vormt een opstap naar meer marktaandeel binnen de entertainmentsector.

Met de aankoop vergroot de techgigant niet alleen het aantal luisteraars voor zijn muziekdiensten, maar genereert op deze manier ook een nieuwe bron van inkomsten voor zijn entertainmentactiviteiten. Wondery moet dit jaar 40 miljoen dollar in verkopen opleveren met podcasting-licenties en advertenties. De podcastuitgever is sinds 2016 actief en heeft inmiddels al enkele bekende podcastseries gepubliceerd.

Financiële details over de overname door Amazon zijn niet bekend gemaakt. De totale waarde van Wondery wordt geschat op 300 miljoen dollar.

Integratie in Amazon Music

Amazon wil het podcastplatform van Wondery integreren in zijn Amazon Music-dienst voor muziekstreaming. Voor luisteraars naar de Wondery-podcasts verandert er volgens de techgigant helemaal niets. Zij kunnen gewoon naar de diverse podcasts blijven luisteren en toegang tot deze podcasts krijgen via verschillende aanbieders.

Trend

De overname van podcastbedrijf Wondery door de techgigant past in de recente marktontwikkelingen rondom podcastbedrijven. Zo heeft eerder dit jaar Apple scout FM overgenomen. Vorig jaar nam Spotity de podcast studio Gimlet over.