2min Devices

Amazon lanceert mogelijk betaalde muziekdienst

Het lijkt erop dat Amazon.com op het punt staat een eigen muziekdienst te lanceren. Het zou een betaalde dienst moeten worden, gelijk aan concurrenten als Apple Music en Spotify. Reuters komt hiermee naar buiten en baseert zich op twee anonieme bronnen die stellen dat de dienst 9,99 dollar per maand moet gaan kosten.

Uit het bericht van Reuters blijkt dat de dienst mogelijk eind deze zomer gelanceerd wordt. Op dit moment zou Amazon nog bezig zijn met het finaliseren van licentiedeals met enkele muzieklabels. Als dat rond is, heeft Amazon beschikking over een ”competitieve muziekcatalogus”.

Mogelijk dient de geplande nieuwe muziekdienst als aanvulling op Amazon Prime. Mensen die daar gebruik van maken, hebben al toegang tot een gratis streamingdienst met een zeer beperkte catalogus. De lancering van een eigen muziekdienst dient verder om de verkoop van de populaire speaker Echo, eveneens aan Amazon-product, te stimuleren. Echo is een spraakgestuurde assistent maar ook zee geschikt om muziek op af te spelen. Deze geheel eigen muziekdienst zou hier een mooie aanvulling op zijn.

Als Amazon de dienst lanceert, voegt deze zich in een steeds voller wordende markt. De grootste partij is nog altijd Spotify, dat in totaal 30 miljoen betalende abonnees heeft. Apple Music is de nummer twee, met 13 miljoen abonnees. Of de dienst van Amazon naar Nederland of België komt is niet bekend.

Bron:Reuters