1 min

Tags in dit artikel

,

De overname valt in het niet bij de eerder vandaag aangekondigde bod van Microsoft op Yahoo, maar Amazon heeft vandaag laten weten dat het de online leverancier van audioboeken Audible heeft overgenomen voor 300 miljoen dollar.

Audible levert onder andere audioboeken aan muziekdiensten, waaronder Apple’s iTunes, maar het bedrijf zet ook kranten en magazines om in audioversies. Momenteel heeft het bedrijf meer dan 80.000 audioboeken in het assortiment, waaronder boeken van Stephen King en Jane Austen, maar ook gesproken content van kranten als de New York Times.

Voor Amazon is de overname een welkome aanvulling op de muziekwinkel die het bedrijf vorig jaar lanceerde. Opmerkelijk genoeg heeft Amazon laten weten dat het de audioboeken wel met DRM beveiliging gaat leveren, terwijl de muzieknummers die via de dienst geleverd worden DRM-vrij zijn. Het bedrijf is overigens wel van plan om daar vanaf te stappen als er klachten komen van gebruikers.

Het is niet geheel duidelijk of Amazon de levering van audioboeken aan iTunes en andere muziekdiensten zal blijven voortzetten. Verwacht wordt dat de deal tegen het einde van het tweede kwartaal afgerond zal worden.