1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nog niet zo heel erg lang geleden kwamen er van alle kanten opmerkingen dat verschillende iMac-gebruikers problemen hadden met hun iMac. Deze iMac liep constant vast waardoor enkel een harde reset ervoor kon zorgen dat de iMac weer werkte.

De iMac’s die hiermee kampen zijn de 20- en 24-inch iMac’s voorzien van een ATI Radeon HD 2600 Pro grafische kaart en met het besturingssysteem Mac OS X 10.4.10 (inclusief update 1.2.1) of met het besturingssysteem Leopard (inclusief update 1.3).
Bij deze iMac’s was het zo dat de computers geheel vastlopen en de gebruiker helemaal niets meer kan doen. Als de gebruiker weer gebruik wilt maken van de computer moet deze een harde reset uitvoeren alvorens de iMac weer bruikbaar is.

Als reactie op de klachten heeft Apple een tijd geleden een patch uitgebracht. Deze patch heeft het probleem echter niet op kunnen lossen, hierdoor bracht zij nog een patch uit. Ook deze patch faalde echter in het oplossen van het probleem, hierdoor is er sinds vandaag wederom een nieuwe patch beschikbaar.

De patch die de gebruikers nodig hebben zal vanzelf verspreid worden, waardoor zelf actie ondernemen niet nodig is.
Naast de patches voor het oplossen van dit probleem heeft Apple vorige week ook al twee patches uitgebracht. De eerste moest maar liefst 41 lekken dichten in Mac OS X 10.4, en in een andere patch werden een aantal lekken in de firewall aangepakt.