2min

Tags in dit artikel

,

Veel mensen speculeerden over het feit dat Nintendo een bekende titel uit zou brengen voor haar Virtual Console op de Wii. Deze speculatie deed zich voor omdat op 19 november vorig jaar de Wii voor het eerst in Amerika op de markt verscheen, dit was gisteren dus exact een jaar geleden. In plaats van een bekend spel voegde Nintendo slechts een niet zo zeer bekend NES-spel toe uit 1980.

Deze week was het enige toegevoegde spel dat ook daadwerkelijk door Nintendo ontwikkeld is, het spel Wrecking Crew. Dit is een spel voor de NES dat nog dateert van voor het Super Mario Bros-tijdperk. Wrecking Crew is een spel dat uitgebracht is in juni van het jaar 1985, dat daarnaast ook nog min of meer de voorloper is geweest van Mario.

Een spel dat deze week ook toegevoegd is, is Sonic 3D Blast van de Sega-console. Dit was de eerste titel waarin Sonic in een driedimensionale wereld te bewonderen was. Echter beschouwen de meeste het toch als het minst indrukwekkende spel uit de Sonic-serie.

Als laatste heeft Nintendo vandaag ook nog het spel Super Air Zonk toegevoegd, een spel dat in 1993 uitkwam voor de Turbografx 16-console.

Vanaf het moment dat de Nintendo Wii uitgekomen is in de Verenigde Staten, 19 november van het jaar 2006, waren er al spellen beschikbaar als download voor de Virtual Console. Sinds die dag zijn er wekelijks gemiddeld drie spellen toegevoegd aan de database, dat heeft er nu voor gezorgd dat er meer dan 120 titels te vinden zijn.

Wrecking Crew zal verkocht worden voor 500 Wii Points en Sonic 3D en Super Air Zonk zullen te downloaden zijn voor 800 Wii Points.