Bedrijven met Nutanix Hyper-Converged Infrastructure (HCI)-oplossingen kunnen nu ook applicatiebeheerplatform Google Anthos gebruiken. Dit levert vooral voordelen op voor klanten die voor hun containerapplicaties Googke Kubernetes Engine (GKE) draaien op hun on-premise infrastructuur.

Met de ondersteuning van Google Anthos, het portfolio van managed services voor containers van de techgigant, krijgen eindgebruikers van de Nutanix HCI-oplossingen de mogelijkheid om hun on-premises Kubernets-omgevingen makkelijker geschikt te maken voor uitrol in meerdere private, hybrid en multicloudomgevingen.

Volgens Nutanix was het uitrollen van on-premises Kubernetes-omgevingen naar meerdere cloudomgevingen met de bestaande on-premise legacy-infrastructuur voor bedrijven nog een hele klus. Vooral omdat vaak traditionele servers, storage- en netwerkapparatuur nog niet goed was voorbereid op hoe Kubernetes en containers IT-bronnen gebruiken.

Tip: Wat is Nutanix en hoe verovert het de hybrid- en multi-cloud-wereld

Nutanix HCI en Google Anthos

Door de HCI-oplossingen van Nutanix en Google Anthos met elkaar te combineren, moet dit tot het verleden behoren. Deze combinatie geeft bedrijven de mogelijkheid om zonder problemen containers te verplaatsen tussen meerdere cloudomgevingen en zo op grote schaal applicaties te draaien. Tegelijkertijd kunnen zij hiervoor de gewenste hardware inzetten en virtualisatie, storage en beheer in een enkel platform integreren.

Google Anthos is daarnaast ook geschikt om applicaties en containers eenvoudig tussen de drie grootste public cloudomgevingen, AWS, Azure en GCP, te verplaatsen met een enkel beheertool.

Google Anthos voor bare metal-opties

De ondersteuning maakt deel uit van Google’s recente uitgebrachte ondersteuning van Google Anthos voor bare metal-omgevingen. Hierdoor hoeven bedrijven geen tussenkomende hypervisor meer te gebruiken. Ook kunnen zij naar wens een eigen besturingssysteem kiezen uit de opties RHEL 8.1/8.2, CentOS 8.1/8.2 of Ubuntu 18.04/20.04 LTS. Daarnaast beschikt Google Anthos voor bare metal over standaard overlay networking en L4/L7 load balancing. Klanten kunnen ook load balancers van F5 Networks en Citrix gebruiken.

Tip: Wat is Google Anthos? Is dit de moderne cloud infrastructuur die je zoekt?