1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens een Red Hat topman neemt Novell zomaar code over van Red Hat software. Het zou gaan om code van Red Hat Enterprise MRG beta, die ook in SUSE Enterprise Linux Real Time 10 verschenen zou zijn.

Red Hat heeft op een bijeenkomst in Londen aangegeven dat SUSE Enterprise Linux Real Time 10 precies dezelfde code als de applicatie van Red Hat bevat. Novell heeft nog geen reactie gegeven op deze beschuldigingen.

"Ze hebben zelfs geen enkele regel aan code toegevoegd", aldus Scott Crenshaw die line of business vice-president is bij Red Hat. Hij laat weten dat dat dit niet alleen oneerlijk is naar klanten van Novell maar ook naar Red Hat zelf. "Al hun vroegere gebruikers zijn afgesneden van vroegere versies", claimt hij.

Hij onderbouwt zijn visie met een verandering die SUSE’s applicatie heeft ondergaan. De vorige versie van de applicatie zijn gebaseerd op een kernel die door Novell zelf is ontwikkeld. De huidige kernel die draait op Linux 2.6.22 Real Time extensies van de CONFIG_PREEMPT_RT set. Hiervan is tachtig procent door de mensen van Red Hat geschreven, aldus Crenshew.