1 min

Tags in dit artikel

, ,

De redelijke onbekende fabrikant Blazepro heeft een draadloze sensorbalk ontworpen voor de Nintendo Wii. Deze balk moet de gebruikers de mogelijkheid geven om de irritante kabel van de sensorbalk niet meer aan te hoeven sluiten.

In de huidige sensorbalk van Nintendo zitten enkel een aantal infrarode LED’s. De kabel waarmee de sensorbalk aangesloten wordt is dan ook alleen maar voor de stroomvoorziening, het is niet noodzakelijk om data door deze kabel te laten lopen. Hierop heeft Blazepro ingespeeld en is dus begonnen met het ontwikkelen van haar eigen draadloze sensorbalk.

Met het maken van deze sensorbalk is Blazepro het eerste Third Party-bedrijf dat gebruikmaakt van Nintendo’s eigen specificaties voor het maken van randapparatuur. Er zijn momenteel nog geen alternatieve nunchuks of Wiimote’s op de markt.

Volgens de ontwikkelaar is het zo dat de sensorbalk vanzelf gedetecteerd wordt door de Wii-mote. Deze sensorbalk moet voorzien worden van vier AAA-batterijen alvorens hij werkt. Daarnaast is het zo dat de sensorbalk tot op een afstand van vier meter zou moeten werken. Op de website TechTree.com wordt de balk voor 4 dollar verkocht.