1 min

Tags in dit artikel

, ,

Veel Nederlanders die vanuit huis werken (63 procent) staan te popelen om weer naar kantoor te gaan. Dit blijkt uit onderzoek van de leverancier van HR-software Visma|Raet.

Het onderzoek toont aan dat twee derde van de 1.250 respondenten in de startblokken staat om weer op kantoor aan het werk te gaan. Meer dan een jaar thuiswerken vanwege de COVID-19-pandemie heeft er blijkbaar flink ingehakt.

Minder werkgeluk

Volgens de onderzoekers van Visma|Raet is één van de belangrijkste voorwaarden voor werkgeluk dat medewerkers contact hebben met hun collega’s. Veel respondenten geven nu aan dat door de pandemie en het verplichte thuiswerken dit werkgeluk afwezig is.

In veel gevallen hebben medewerkers geen idee waarmee hun collega’s bezig zijn. Daarnaast missen zij ook de verbondenheid met het bedrijf waarvoor zij werken. Dit zijn voor de meerderheid van de respondenten de belangrijkste reden waarom zij minder werkgeluk ervaren.

Initiatieven van HR-professionals

Gelukkig zijn er volgens Visma|Raet voldoende HR-professionals die het gemis aan kantoorgezelligheid proberen te ondervangen en medewerkers betrokken te houden. Denk daarbij aan initiatieven als mogelijkheden voor het ‘pimpen’ van thuiswerkplekken tot aan virtuele borrels.