In de Amerikaanse staat Californië is een vreemd geval van consolevermissing opgedoken. Toen de dertienjarige Brandon Burns de doos van zijn Playstation 3 wilde openen bleek er niets meer dan een ordinair telefoonboek in te zitten.

Hij kreeg het telefoonboek van zijn ouders, die er vijfhonderd dollar voor neertelden in de lokale ‘GameStop’ (what’s in a name…) winkel. De jongen reageerde eerder lacherig op het incident, maar de ouders van de tiener overwegen gerechtelijke stappen als GameStop geen nieuwe console ter beschikking stelt.

"Hopelijk gaan ze in de winkel geloven dat er echt een telefoonboek in de doos zat. Daar ben ik natuurlijk wel bang voor", aldus Nicole Burns, de moeder van de onfortuinlijke tiener. Naast de console kochten de ouders ook twee games voor hun zoontje, Tony Hawk’s Proving Ground en Skate. Dat brengt het totale kostenplaatje op zo’n 600 dollar, waarvan 500 dollar voor een telefoonboek en 100 dollar voor twee games die liggen te verstoffen in een verloren hoekje.