Het lijkt er op dat Sony’s Playstation 3 zich aan het herstellen is na een moeilijke start, waarbij het zwaar heeft geleden onder de concurrentie van de Xbox 360 en de Nintendo Wii. Sony kon nu echter aankondigen dat het tijdens de feestdagen maar liefst 1,2 miljoen consoles verkocht in de Verenigde Staten.

Voor Sony en haar Playstation 3 is deze prestatie opmerkelijk, niettemin omdat de 1,2 miljoen verkochte consoles gelijk staan met twee-derde van het aantal verkochte Amerikaanse Playstation 3-consoles in 2007. Ondanks vele reclame die Sony maakte tijdens de feestdagen, is de goede verkoop ook te danken aan de sterke prijsdaling die plaatsvond in oktober vorig jaar.

Jack Tretton, eerste man van Sony Computer Entertainment America was verheugd over de prestatie. "Het is duidelijk dat de consument reageert op de uitgebreide multimediamogelijkheden en de schitterende line-up van meer dan tweehonderd games." Het is verder wel opvallend dat de Playstation 2 tijdens de feestdagen nog steeds meer verkocht dan haar grote broer, zo’n 1,3 miljoen keer. De PSP ging tijdens de feestdagen 1,4 miljoen keer over de toonbank.