1 min

Tags in dit artikel

,

Elk jaar meet de ICT Barometer van Ernst & Young allerhande zaken in de ICT. Uit deze barometer blijkt dat werknemers steeds meer tijd besteden aan prive-internetgebruik op het werk. Vorig jaar stond dit op 3,9 uur, maar dit jaar is het al gestegen naar 4,9 uur per week.

Het zakelijk gebruik van internet thuis, wat er tegenover moet staan, blijft gelijk, 2,4 uur per week. De resultaten zijn afkomstig van de ICT barometer. Dit is een onderzoek wat regelmatig terugkeert bij 607 directeuren, managers en anderen uit het bedrijfsleven en van de overheid.De groep mensen die het meest internet gebruikt voor privedoeleinden zijn de jongere mensen en de vrouwen. In totaal doen zij dit ongeveer drie keer zoveel als de ‘oudere’ werknemers.

"Het lijkt wel nu de arbeidsmarkt weer groeiende is dat mensen zich meer wangedrag op de werkvloer permitteren", aldus Jacob Verschuur, directeur ICT Leadership van Ernst & Young. "Stel dat je een bedrijf runt van honderd mensen, dan komt dit per maand neer op duizend uur arbeidsproductiviteitverlies. Dit is geen kinderspel meer, maar een serieus probleem."