2min

Microsoft heeft een nieuwe Insider Preview Build van Windows 10 uitgebracht. Daarin zijn nieuwe icoontjes te zien voor File Explorer. Verder heeft Microsoft een aantal kleinere wijzigingen doorgevoerd.

In een bericht op de blog van Microsoft zijn de veranderde icoontjes te zien. Het gaat om de icoontjes die de mappen voor Bureaublad, Documenten, Downloads, Muziek, Afbeeldingen en Video’s aangeven. Ook ziet de Prullenbak er anders uit en gebruikt Microsoft nu een ander icoontje voor een opslagstation.

Microsoft hoopt dat met de update de icoontjes beter uit elkaar te houden zijn. De techreus belooft in de toekomst ook andere icoontjes blijft updaten.

Wijzigingen aan Windows Sandbox

Verder heeft Microsoft verbeteringen aangebracht aan Windows Sandbox en Defender Application Guard (MDAG). De twee applicaties maakten al gebruik van de containertechnologie van Windows 10. Nu zijn ze echter aangepast om nog beter geoptimaliseerd te zijn voor containerscenario’s. Hierdoor zouden de applicaties sneller moeten kunnen opstarten. De nieuwe Chromium-versie van de Edge-browser is nu ook beschikbaar in Windows Sandbox.

Kleine aanpassingen

Andere wijzigingen zijn het veranderen van de naam van de Windows Administrative Tools-map binnen Start naar Windows Tools. Ook wordt het mogelijk om met Ctrl + Backspace een heel woord te verwijderen bij het veranderen van bestandsnamen. Tot slot zijn er nog enkele nieuwe icoontjes voor menu’s rond netwerkbeheer en een aantal bugfixes.

Grote update in het najaar

Microsoft lijkt een paar grote veranderingen voor Windows in petto te hebben. Er gaan al een tijdje geruchten rond dat dit najaar een grote update uitkomt. Daarbij wordt de gebruikersinterface flink onder handen genomen. Het bedrijf werkt ook hard aan Windows 10X, wat een tegenhanger van ChromeOS moet gaan worden, voor goedkope laptops.

Tip: Nieuwe Windows Insider Build laat je virtuele desktops aanpassen