1 min

Het is inmiddels al even bekend dat Windows 10 deze zomer gaat verschijnen, maar Microsoft is op dit moment nog druk bezig met het aanpassen van het nieuwe besturingssysteem. Er is opnieuw een nieuwe build opgedoken, versie 10125, en deze beschikt weer over een lading nieuwe icoontjes.

Microsoft heeft sinds het is begonnen met het Insider-programma van Windows 10 al meerdere keren de iconen in Windows 10 aangepast. Het heeft van gebruikers ook al meerdere keren een stortvloed aan kritiek gekregen over bepaalde iconen die gebruikers echt niet mooi worden of in elk geval geen verbetering. Voornamelijk de nieuwe prullenbak moest het ontgelden.

Microsoft laat duidelijk zien dat het luistert naar deze kritieken want in build 10125 zijn een groot aantal iconen opnieuw op de schop gegaan en voorzien van een nieuw ontwerp. Grote vraag is natuurlijk of deze iconen wel goed worden ontvangen of dat we volgende maand alsnog nieuwe versies voorbij zien komen.

Hieronder de verschillen tussen build 10122 (links) en build 1025 (rechts).

We komen natuurlijk wel steeds dichterbij de lancering van Windows 10 en in de laatste builds zijn verder geen grote nieuwe features te vinden. Het lijkt er dan ook op dat de ontwikkeling in de afrondende fase zit.