1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Monster Employment Index, een barometer van de online vacaturebank Monsterboard, heeft in de afgelopen maand december een record aantal ICT-vacatures geregistreerd.

Er lijkt een groei in het aantal vacatures te zitten met betrekking op het gebied van ICT-banen. In de maand november werd ook al een nieuw record geboekt, maar de maand december ging hier overheen met vijf punten en kwam uit op 162 punten.

Buiten de ICT-vacatures worden ook uit andere sectoren meer vacatures online geplaatst. Alle sectoren haalde bij elkaar 205 punten, wat ook een record is.

"De groei van december is illustratief voor de rest van 2007 dat ongekend succesvol is geweest voor de Nederlandse werkgelegenheid", zegt Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. "Het is niet voor niets dat Nederland op dit moment de laagste werkloosheid heeft van de gehele EU. De kansen op de arbeidsmarkt zijn onverminderd groot."

Over heel 2007 gemeten is er sowieso een stijging geboekt van 34 punten. Er zijn overigens ook sectoren waar het aantal vacatures daalde, te weten de financiële dienstverlening (–36 punten), bouw (-36 punten), telecommunicatie (-43 punten) en onderzoek & ontwikkeling (-4 punten).