1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het Nederlandse bedrijf Port O’ Mail claimt de ultieme oplossing gevonden te hebben tegen spam. De oplossing is een betaalde e-maildienst via de mailserver van het bedrijf. Er zou via de mailserver van het bedrijf geen spam verstuurd kunnen worden en ook ontvangen is niet mogelijk.

Wanneer men een e-mail wil versturen naar een e-mailadres met deze mailserver moet er één eurocent betaald worden. Dit mag zowel aan het bedrijf als aan een goed doel.

De verstuurder van het mailtje krijgt netjes een mail terug waarin staat dat hij of zij moet betalen voordat de mail aankomt. De verstuurder krijgt diverse oplossingen aangeboden om te betalen.

Men kan gratis een e-mail adres aanvragen van het bedrijf Port O’ Mail. Om te voorkomen dat spammers tegen betaling mailtjes gaan versturen heeft Port O’Mail ook het aantal mailtjes dat verstuurd mag worden gelimiteerd. Het idee is overigens niet uniek, AOL en Yahoo hebben in Amerika ook al testen met betaalde mailservers gehouden. In Nederland is het idee wel uniek.