min

Tags in dit artikel

Facebook is gevraagd om het spel Scrabulous van haar website af te halen door de makers van Scrabble, Hasbro en Mattel.

Deze toevoeging is mateloos populair gebleken op de netwerksite en 500.000 mensen spelen dagelijks het spel. Advocaten van Hasbro en Matel zeggen dat Scrabulous inbreuk maakt op het copyright dat zij op het spel hebben.

Deze actie hebben protesten losgemaakt van fans van het spel. Zij willen het graag blijven spelen. Zij hebben zelfs een groep binnen Facebook gemaakt genaamd "Save Scrabulous". Tijdens een intervieuw met BBC Radio snapte Karl Savage, woordvoerder van deze groep, de ophef niet zo.

"Veel mensen zeggen dat Hasbro en Mattel zich moeten schamen. Als ze niet zo kortzichtig zouden zijn, zouden ze inzien dat ze zelfs nog geld kunnen verdienen aan in plaats van zich te vervreemden van hun bestaande klanten". Scrabulous is momenteel één van de tien meest populaire spellen die gespeeld kunnen worden welke via de site aan de profielen van gebruikers kunnen worden toegevoegd.

Deze toevoeging is niet gemaakt door Facebook, maar door Rajat and Jayant Agarwalla, software ontwikkelaars in Kolkata. Facebook wou zelf geen commentaar geven over deze zaak, maar binnen Facebook zijn links gepost naar de sites van Hasbro en Mattel, waar teleurgestelde fans hun ongenoegen kenbaar kunnen maken aan de klantenservice van beide bedrijven.

Screenshot van het gewraakte spel.