1 min

Tags in dit artikel

,

Beveiligingsbedrijf Sophos heeft aangegeven dat de Mac in 2008 flink onder vuur kan komen te liggen van crackers. Uit het rapport ‘Security Threat Report 2008’ blijkt dat er in 2007 meer aanvallen op de Mac waren, in 2008 gaat dit waarschijnlijk nog meer worden.

Voornamelijk tegen het einde van 2007 hebben crackers zich meer bezig gehouden met de Mac. Zo zijn er zijn een aantal varianten op het Trojaanse paard OSX/RSPlug geschreven. In het begin van 2007 was er vrijwel geen malware voor Mac OS X in omloop.

Ondanks dat de dreiging in vergelijking met Windows nog te verwaarlozen is, moet de dreiging niet onderschat worden vindt Sophos. "Als Mac-gebruikers zich niet voldoende zullen beschermen, bestaat het risico dat deze trend zal toenemen. We zien nu onder andere dat cyberciminelen spam versturen met links naar geïnfecteerde webpagina’s die zelf kunnen uitmaken of het slachtoffer een Mac of pc-gebruiker is en dat de verstuurde malware dan aangepast wordt aan het besturingssystem in kwestie."