2min

Trilio heeft tijdens Kubecon 2021 de nieuwste versie van zijn TrilioVault-software aangekondigd. Versie 2.1 van het back-upplatform voor Kubernetes voegt ondersteuning voor Velero-back-ups en verbeterde mogelijkheden voor disaster recovery toe.

De diensten van Trilio bestaan uit verschillende cloud-native tools om on-demand volledige Kubernetes-workloads te back-uppen en te herstellen. Ook OpenStack en Red Hat Virtualization-hypervisors worden ondersteund.

Ondersteuning voor Velero

Met versie 2.1 van TrilioVault kunnen gebruikers nu ook een oogje houden op back-ups die zijn gemaakt met Velero. Dat is een opensource-tool om Kubernetes-namespaces en label-based resources te back-uppen. Die tool heeft echter geen gebruikersinterface die een volledig overzicht biedt van de problemen die kunnen voorkomen tijdens het back-uppen, herstellen en het migreren. Dat gat wil Trilio vullen met zijn uitbreiding aan TrilioVault. Gebruikers kunnen vanuit de TrilioVault Management Console direct Velero-back-ups in de gaten houden.

“Velero-gebruikers vroegen ons om hen te helpen naadloos door te groeien naar een enterprise-class dataprotectieplatform en tegelijkertijd continuïteit te bieden over Trilio- en Velero-back-ups”, zegt Prashanto Kochavara, director of product bij Trilio. “Met TrilioVault for Kubernetes v2.1 krijgen Velero-gebruikers meer zicht op hun back-up en herstel-operaties. Velero-operators kunnen nu op een single pane of glass zien wat werkt en wat niet, realtime en binnen de context van de gehele multicloud-omgeving.”

Disaster Recovery Plan

Trilio heeft ook gewerkt aan de mogelijkheden voor disaster recovery in TrilioVault 2.1. Concreet bestaat dit uit het zogenaamde DR Plan. Dit is een workflow om eenvoudig back-ups van verschillende repository’s te selecteren, namespace mappings te specificeren en de verzamelde data en metadata van verschillende applicaties tegelijk te herconfigureren, allemaal op basis van de disaster-recoverystrategie van de klant.

Nieuwe certificaten

Tot slot vermeldt Trilio dat het bedrijf enkele nieuwe certificaten heeft behaald voor het gebruik in combinatie met specifieke Kubernetes-distributies en -clouds. Het gaat om de volgende drie certificaten:

Deze certificeringen zijn naast de bestaande voor Azure Kubernetes Service, Mirantis Kubernetes Engine, Amazon EKS, Azure Kubernetes Service en Google Kubernetes Engine.

Beschikbaarheid

TrilioVault for Kubernetes v2.1 is per direct verkrijgbaar voor de Free Trial, Free Basic Edition en de Enterprise Edition. Een volledig overzicht van de pakketten is te vinden op de website van Trilio.

Tip: Veeam voegt ransomwarebescherming toe aan Kasten K10