min

Tags in dit artikel

, ,

Toen Rock Band voor het eerst gepresenteerd werd bleek de muziekgame enkel voor de PlayStation 2, PlayStation 3 en Xbox 360 beschikbaar te zijn. Nu is bekend gemaakt dat de tegenhanger van Guitar Hero ook zal verschijnen op de Wii.

Tijdens een bijeenkomst waar EA hun cijfers van het derde kwartaal presenteerde, kwam CEO John Riccitiello met het bericht dat Rock Band ook naar de Wii zal komen. De afgelopen dagen doken er al geruchten op over een Wii-versie van Rock Band. Enkele oplettende kopers ontdekten namelijk dat er op de verpakking van de microfoons van Rock Band staat dat deze ook te gebruiken is voor de Wii.

Verdere details over de Wii-versie van Rock Band is er nog niet vrijgegeven. Hoe de controllers gebruikt gaan worden op de Wii en of deze in combinatie wordt gebruikt met de Wii-mote blijft dus onduidelijk. De Wii-versie van Rock Band zal in ieder geval in Europa samen uitkomen met de andere console-versies. Mede hierdoor heeft EA ook bekend gemaakt dat de release van Rock Band in Europa, uitgesteld is naar ergens tussen april en juni. In Amerika is de game al een tijdje verkrijgbaar, daar zijn nu al ruim 1,5 miljoen exemplaren verkocht.