1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gisteren werd al officieel aangekondigd dat Rockband op de Wii beschikbaar komt, maar nu is bekend gemaakt dat het spel vanaf 22 juni in de schappen zal liggen. Het spel is nu al een succes op de PlayStation 3 en de Xbox360. Met het spel wordt het mogelijk om zelf een digitale band te beginnen.

Het spel is ontwikkeld door Harmonix. In eerste instantie was het spel alleen bedoeld voor de PlayStation 3 en de Xbox360, maar niet voor de Wii. De ontwikkelaar geloofde op dat moment namelijk nog niet in het succes van de Wii. Echter, is na Guitar Hero III gebleken dat muziekspellen enorm populair zijn voor de Wii.

Op 22 juni zal het spel daarom in Noord-Amerika het licht zien. Wanneer Europa aan de beurt is, is nog niet duidelijk, maar naar alle waarschijnlijkheid zal dat ook op 22 juni zijn. In Europa zijn namelijk ook nog niet de versies voor de PlayStation 3 en de Xbox360 vrijgegeven. Waarschijnlijk zal dit allemaal tegelijk op 22 juni gebeuren.

Bij het spel worden een microfoon, drumset en een draadloze gitaar meegeleverd. Er is wel slecht nieuws voor Wii-gebruikers die al in het bezit zijn van een gitaar van het spel Guitar Hero III. Deze is door licentieproblemen namelijk niet compatibel met Rockband.