min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Electronic Arts heeft eindelijk de release datum en prijs van Rock Band voor Europa vrijgegeven. Terwijl in Amerika het spel al een tijdje te koop is moesten de Europeanen tot op heden het doen met slechts een bevestiging dat het spel hier naar toe zal komen.

Rock Band zal op 23 mei in de Europese winkels moeten verschijnen. Het spel verschijnt als eerste op de Xbox 360 dat een tijdelijk exclusieve deal met EA heeft gesloten. De overige consoles de PS2, PS3 en de Wii krijgen het later deze zomer.

In tegenstelling tot de Amerikaanse versie zal het spel in Europa niet gebundeld worden met de instrumenten, maar worden ze apart verkocht. Wel kunnen spelers er voor kiezen om de instrumenten als bundel te kopen voor een prijs van €169,99. Het spel zelf gaat €69,99 kosten. Mensen die van plan zijn het complete pakket aan te schaffen zijn dus al gauw 240 euro kwijt. Ter vergelijking met de Amerikaanse versie valt de prijs dan ook veel hoger uit. Daar wordt de complete bundel inclusief spel voor 169 dollar verkocht. Omgerekend naar euro’s komt dit dus neer op slechts 107 euro.

De instrumenten zijn tevens ook gewoon los te koop. Een draadloze gitaar zal €79,99 gaan kosten terwijl het drumstel tien euro duurder is. EA biedt daarnaast verkopers de gelegenheid om hun eigen bundels samen te stellen. De Europese versie van Rock Band bevat ook nog een paar exclusieve songs van bands als Oasis, Blur, Tokio Hotel en Die Toten Hosen.